Insikten om att vi är starkast tillsammans lägger sig som ett varmt täcke över oss när Musikhjälpen skapar ett Kärlekens torg av Rådhustorget. För oss som är intresserade och vill främja sociala innovationer så är Musikhjälpen en bekräftelse på att tillsammans är vägen för att lyckas med det som verkar omöjligt. Det som inte redan är prövat.

Känslan inför nästa år är att det kommer bli fantastiskt inspirerande. Projekt Arena Social Innovation ligger helt rätt i tiden. Vi märker nämligen att fler och fler entreprenörer intresserar sig för att bidra till samhället på olika sätt. Vi märker också fler initiativ till olika nätverk som syftar till att byta erfarenheter där också nya idéer tenderar komma fram. Det är nämligen när människor möts så oorganiserat som möjligt som idéer tar form. Inte i det traditionella styrelserummet.

Det vi kan konstatera är att det behövs mer av sociala lab. Det vill säga miljöer där olika aktörer möts och tänker tillsammans. Där kollektiv samvaro mynnar ut i kollektiv intelligens. Vi blir inte bara starkare tillsammans, vi blir också smartare.

Sociala Innovationer syftar på nya sätt att möta samhällsutmaningar och samhällsentreprenörskap på att försörja sig genom att förbättra världen. Det blir inte vackrare än så. Vi känner stor glädje inför att ägna även nästa år till att stötta dessa former av värdegrundade innovationer och vill önska er alla en GOD JUL och ett GOTT Nytt 2018.

Malin Ackermann

Free WordPress Themes, Free Android Games
Share This